Felelős műszaki vezetés

A felelős műszaki vezető és a műszaki ellenőr nem azonos személy és feladatkörük sem azonos. A műszaki ellenőr az építtető érdekében jár el, míg a felelős műszaki vezető a kivitelezésre jogosult szervezet helyszíni munkáinak szakmai irányításáért felelős.

10 éves tapasztalat

Célunk 10 éve, hogy partnereink olyan, kivitelezési hibáktól mentes ingatlant vehessenek birtokba, amely évtizedek múltán is megőrzi értékét, hiszen csak ilyen ingatlanokban lehetnek  minőségben otthon.

Feladatok

Felelős műszaki Vezető feladatai az építési tevékenység megkezdésével, az építési tevékenység folytatásával, az építési tevékenység befejezésével, a teljesítésigazolásokkal és az építési termékekkel kapcsolatosan merülnek fel. Ne feledjük, a kivitelezőt képviselve az építtetővel ellenérdekelt félként is viselkedik.

A felelős műszaki vezető jelentősége

A felelős műszaki vezető a kivitelező által felkért, megfelelő jogosultsággal rendelkező személy, aki nincs szerződéses jogviszonyban az építtetővel. Főszabály szerint minden építkezésen felelős műszaki vezetőnek is tevékenykednie kell, de ez alól is vannak kivételek. Komoly félreértéseket okoz az, hogy a felelős műszaki vezető nem az építtető, hanem a kivitelező megbízottja, és éppen ezért nem az építtető anyagi érdekének érvényesítése érdekében végzi a tevékenységét. Számos esetben előfordul, hogy az építtető fizeti a felelős műszaki vezetőt, mivel összekeverik a műszaki Abban az esetben, ha a kivitelező maga végezte a kivitelezési tevékenységet, a hatósági bizonyítványok megszerzéséhez szükség lesz felelős műszaki vezetőre.

Mikor van szükséged biztosan felelős műszaki vezetőre?

  • ha kivitelező vagy és házakat stb. építesz
  • ha magánszemély vagy és magadnak építesz
  • ha pl. panel vagy társasházban falat szeretnél kivágni
  • ha fontos hogy biztosítva legyen a munka minősége

Ügyfeleink véleményei

Egyéb szolgáltatásaink