Műszaki ellenőrzés

A műszaki ellenőr az építtető megbízásából az építési munkák kivitelezését ellenőrzi és a jogszabályoknak, előírásoknak való megfelelőség vizsgálata mellett a minőséget is vizsgálja. A műszaki ellenőr képviseli az építtetőt a szerződésben foglalt jogos és elvárt igények vonatkozásában, továbbá a teljesülést vizsgálja, felügyeli a pénzügyi teljesítés részeit és összességét is.

Mi a célunk?

Hogy olyan kivitelezési hibáktól mentes ingatlant vehess birtokba, amely évtizedek múltán is megőrzi értékét, s ne kelljen a hibák javítására utólag az építési költségen felül újabb milliókat elköltened. Ha előre gondolkozol, a problémáktól megkímélheted magad.

Megelőzés

Ne feledd a ház nem érted épül, hanem csak neked. Akiért épül, az a kivitelező, hisz ebből él és a munkájáért sok pénz szeretne. Tehát a legkevesebb munkaidő és anyagköltség ráfordításával a lehető legtöbb pénzt akarja keresni független attól, hogy milyen minőségű munkát végez.

Ügyelünk a minőségre

A műszaki ellenőrzés célja, hogy az ingatlan épülését az első kapavágástól ellenőrizzük, még időben kijavíttassuk azokat a hibákat, amelyek később számodra kellemetlenséget, plusz kiadást fognak jelenteni. Ha figyelünk rá, hogy ne spórolják ki az anyagot (amit te egyébként kifizettél), ha figyelünk rá, hogy a szakmami előírásoknak megfelelően történjen minden egyes építési folyamat, akkor az ingatlan úgy fog megépülni, ahogy te elképzelted. Ha az építési folyamat felügyelet nélkül marad, annak milliós következményei, pl., ázások, hőhíd, megnövekedett rezsiköltség, repedések, idő előtt tönkremenő szerkezetek lesznek. Ha azt hiszed, hogy a ronda festésért vagy csúnya burkolásárt kell majd aggódnod, tévedsz. Az igazi problémák ezek alatt tanyáznak. Ne feledd! Ha házat építesz, azt nem csak a jelennek, hanem a jövődnek is építed, s nem mindegy, hogy ez a jövő nyugodt és költségmentes vagy bosszantó s költséges lesz.

A következőket vizsgáljuk

  • vizsgáljuk a szerződést
  • a műszaki tartalom megfelelősségét
  • a kivitelező alkalmasságát
  • ellenőrizzük a terveket
  • képviseljük érdekeid
  • ellenőrizzük a kivitelezés minőségét
  • a felhasznált anyagokat
  • a tervszerűséget
  • a teljesítési igazolásokat
  • a hibákat javíttatjuk

Hogyan fog beázni a terasz pár év múlva?

YouTube csatonánkon segítséget kapsz új építésű ingatlanokkal és felújításokkal kapcsolatos kérdéseidre. Hogyan csináld és mire figyelj? Megmutatjuk neked.

Ügyfeleink véleményei

Referenciák

A bővebb információkért kattints a képekre.

Egyéb szolgáltatásaink