Statikai tervezés

Statikai, azaz tartószerkezeti terveket készítünk több lakásos épületekhez, családi házakhoz és ipari létesítményekhez. Tartószerkezeti szakvéleményeket, terveket készítünk átalakítási, bontási elképzelésekhez akár egy panelház falkibontásáról, akár családi házról vagy ipari ingatlan átalakításáról, stb. van szó.

10 éves tapasztalat

Célunk 10 éve, hogy partnereink olyan, kivitelezési hibáktól mentes ingatlant vehessenek birtokba, amely évtizedek múltán is megőrzi értékét, hiszen csak ilyen ingatlanokban lehetnek  minőségben otthon.

Megtervezzük

Ha már van kész építészterve, de nincs még tartószerkezeti terve (statika), akkor a meglévő terveinek megfelelően, rövid határidővel letervezzük az épület statikus terveit.  Statikus tervek olyan műszaki tervek, amikor az építész és az ügyfél által megálmodott építésztervek alapján megtervezi az épület tartószerkezeti terveit.

Ne feledjük!

Fontos figyelembe, sőt, inkább tudomásul venni bizonyos dolgokat. Pl., ha tágas, nagy tereket szeretnénk, hatalmas ablakokkal, azokat csak úgy lehet elérni, hogy az épület tartószerkezeti terveit, amikor az erőjátékokkal számol a tervező, úgy tervezi meg, hogy az meg is álljon a lábán, a födém ne akarjon a nyakunkba hullani, repedni… Viszont ehhez főként sok vas és sok beton kell, időnként acél vagy fa. Ha valaki nagyot álmodik, számoljon azzal, hogy annak költségei is lesznek. Hogy mit és hogyan tervez be a statikus, mi lesz a statikai tervben nem csak annak függvénye, hogy mennyire tapasztalt vagy „jó” tervező, hanem annak is, hogy amit szeretnénk, azt az előírásoknak megfelelően, biztonsággal meg lehessen valósítani. Minden esetben a BauMed Magyarország tartószerkezeti tervezése a megrendelő igényei, a vonatkozó jogszabályok, valamint a gazdaságos megvalósíthatóság tükrében zajlik. Amennyiben meglévő épület statikai szempontú kérdései merülnek fel, abban az esetben is segítségére fogunk lenni, akár szakvéleményre, konkrét tervekre van szüksége.

Miben számíthatsz ránk?

  • megvalósíthatósági szempontok alapján tervezünk
  • figyelmet fordítunk a tartósságra
  • a költséghatékonyságra
  • figyelembe vesszük az építésztervek
  • és az ügyfél elvárásait
  • a jogszabályok alapján

Ügyfeleink véleményei

Egyéb szolgáltatásaink