Használatbavételi engedély

Előfordul, hogy a kivitelezőnek nincs olyan jogosultsággal bíró megbízottja (felelős műszaki vezető, műszaki ellenőr), aki igazolhatná az adott épület, épületszerkezet, vagy szakági tevékenység megfelelőségét a hatóságok felé, ami miatta az nem adja ki az óhajtott hatósági engedélyt (használatbavételi engedély). Mindezek megoldásában, lebonyolításában adunk segítséget.

10 éves tapasztalat

Célunk 10 éve, hogy partnereink olyan, kivitelezési hibáktól mentes ingatlant vehessenek birtokba, amely évtizedek múltán is megőrzi értékét, hiszen csak ilyen ingatlanokban lehetnek  minőségben otthon.

Megelőzés

Beszerezzük mindazon dokumentációkat, melyeket hatósági/ használatbavételi engedély megkéréséhez szükséges, majd teljeskörűen ügyintézzük a hatósági folyamatot az előírt dokumentációk kitöltésében és az igénylés beadásában.

Alapos vizsgálatot végzünk

Jogosultsággal rendelkezünk használatbevételi engedély beszerzéséhez szükséges dokumentumok kiállítására, épület vagy épület szerkezetek felülvizsgálatára, mellyel által Építésügyi hatóságtól olyan esetekben is megigényelhető a HE, amikor a megrendelő önmagának építi házát, vagy ha a kivitelező nem fejezte be vállalt munkáját, az elkészült munkarészek megfelelőségét nem igazolta, vagy azok olyan mértékben térnek el a tervektől, hogy azokat a hatóság a hatósági engedély kiadásának megtagadásával súlytana. Amennyiben kivitelezőt kell cserélni, az új kivitelező csakis azért vállalhat felelősséget, amit ő maga végzett el, az előző kivitelező által elvégzett tevékenységéért nem felelős. Ilyen esetben az arra jogosult személynek, (felelős műszaki vezető, műszaki ellenőr, igazságügyi szakértő) meg lehet állapítani az előző kivitelező által levégzett munka megfelelőségét, amivel a további építési tevékenység akadálytalanul folytatható.

A következőket vizsgáljuk

  • az épület megfelelősségét
  • tájékoztatjuk a hiányosságokról
  • a szükséges műszaki teendőkről
  • ellenőrizzük a rendelkezésre álló dokumentumokat
  • ellenőrizzük az e-napló bejegyzéseit
  • a résztvevők dokumentációit
  • pótoljuk a hiányzóakat
  • elindítjuk a teljes folyamatot

Ügyfeleink véleményei

Egyéb szolgáltatásaink